1 січня - Новий рік

Новий рік — одне з найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яка протягом століть об'єднує всі країни на всіх континентах. Утім, рані­ше у різних країнах Новий рік наставав не одночасно. Так, англійці зустрічали його 1 березня, а французи — у день створення Французької республіки. У Стародав­ній Греції початком року вважали найдовший день — 22 червня. А в Росії вже з 1700 року Петро І переніс святкування Нового року на 1 січня. А чи знаєте ви, що традиція дарувати подарунки цього дня прийшла до нас зі Стародавнього Риму? Першими подарунками були лаврові вінки, які дарували на щастя та вдачу в наступно­му році. На новорічних подарунках часто писали жартів­ливі вірші, адже Новий рік вважали передусім веселим святом. Тож напередодні Нового року здійсніть із до­шкільниками пізнавальну подорож в історію його ви­никнення та розкажіть про традиції відзначення

Це одне з найбільш таємничих, урочистих і «родинних» свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у дива. Очікують дива не тільки діти, але й дорослі, навіть якщо вони зовні серйозні й не подають виду.

Вважається, що Новий рік треба зустрічати в обновках, щоб весь рік були обнови. За повір'ям, який перший день нового року, таким буде й весь рік, тону бажано важку й неприємну роботу відкласти на потім.

Напередодні свята діти пишуть листа Діду Морозу, розповідаючи про свою поведінку протягом минулого року й загадуючи бажання, які Дід Мороз постарається виконати.

Вступаючи до нового року, кожному з нас варто озирнутися назад, оцінити, як ми поводилися минулого року, що доброго та приємного встигли зробити, які спогади беремо із собою до року наступного. І дійти висновків, що ще залишилося виконати наступного року. Ми завпеди сподіваємося отримати від долі подарунки в новому році

Кiлькiсть переглядiв: 136